BENVINGUTS/ BENVINGUDES

Aquest és el bloc de l'aula d'acollida de l'institut Montsacopa. En aquest bloc hi penjarem alguns treballs que fem a l'aula, les sortides temàtiques que realitzem al llarg del curs i tot un llistat de pàgines on hi trobem interessants materials per a treballar a les aules dels nostres instituts i de les escoles. Esperem que us agradi.

17/6/08

PARELLES LINGÜÍSTIQUES A L'AULA



Aquest curs 2007/08 hem engegat una nova modalitat de parella lingüística. És una activitat basada en la positiva experiència duta a terme per l’IES Palau Ausit de Ripollet.
A l’IES Montsacopa s’ha realitzat durant quatre setmanes entre març i abril pels alumnes de quart. Consistia a rebre aquests alumnes del grup classe a l’aula d’acollida per poder parlar amb els alumnes nouvinguts i potenciar no solament una relació amb altres companys de centre sinó també l’ús de la llengua catalana.
Tant els alumnes de 4C que hi anaven el dimecres com els de la resta de quarts que ho feien el divendres tenien una informació prèvia per tal de poder-se preparar ja la seva activitat. Aquests alumnes havien d’omplir un qüestionari que consistia a fer preguntes els alumnes nouvinguts. Si els sobrava temps, els alumnes autòctons explicaven un joc de taula típic a Catalunya (l’oca, el parxís, el tres en ratlla...)
L’experiència ha estat molt positiva, tant per uns com per altres.
Aprofitem l’avinentesa per donar les gràcies a tots els alumnes participants i els professors del departament de llengua catalana. per la seva col·laboració.
Montse Boix i Irene Coromina