BENVINGUTS/ BENVINGUDES

Aquest és el bloc de l'aula d'acollida de l'institut Montsacopa. En aquest bloc hi penjarem alguns treballs que fem a l'aula, les sortides temàtiques que realitzem al llarg del curs i tot un llistat de pàgines on hi trobem interessants materials per a treballar a les aules dels nostres instituts i de les escoles. Esperem que us agradi.

31/5/07





El Nadal a Polònia


El Nadal a Polònia se celebra el dia 24 de desembre. Aquest dia tota la família s’ajunta per sopar en una casa que quasi sempre és la dels avis. Una tradició diu que quan apareix la primera estrella en el cel es pot començar el sopar perquè Jesús ja ha nascut.
A la taula han de ser tants plats com persones hi ha, i un plat més per algú desconegut, així és la tradició. Abans de sopar es menja el pa d’àngel. Per menjar hi ha d’haver un mínim de 12 plats diferents.
Més o menys dues setmanes abans del Nadal es posa un avet amb boles, llums, caramels, i una estrella a dalt de tot. Els regals es posen abans de sopar a sota de l’avet. Quan acabem de sopar tothom pot obrir els regals.
El dia 25 de desembre es fa un dinar, però no cal que sigui un dinar familiar.
El dia 31, per cap d’any, hi ha una festa molt gran. Els pares van a festes privades; on s’ha de pagar molt. A les 12 de la nit tothom surt de les cases i mira els petards que estan tirant des del teulat de l’Ajuntament.

Tomaz Witkowiak
Magdalena Witkowiak