BENVINGUTS/ BENVINGUDES

Aquest és el bloc de l'aula d'acollida de l'institut Montsacopa. En aquest bloc hi penjarem alguns treballs que fem a l'aula, les sortides temàtiques que realitzem al llarg del curs i tot un llistat de pàgines on hi trobem interessants materials per a treballar a les aules dels nostres instituts i de les escoles. Esperem que us agradi.

1/6/07

BABA DOCHIA (L'ÀVIA DOCHIA)

l'Adrian és un nen romanès i ens ha escrit aquesta llegenda del seu país.
La Baba Dochia (l'àvia Dochia)
En un temps molt llunyà hi havia una velleta que tenia vuitanta anys. Vivia en un poble al costat de la muntanya.
Durant els primers dies d’un mes de maig, molt llunyà el temps era bastant calorós .
L’ àvia va pensar que ja podia portar les ovelles cap al cim de la muntanya.
L’ endemà la dona es posà nou abrics com els que portaven els pastors durant l’ hivern. Un cop posats els abrics la dona començà el seu camí.
A mesura que anava pujant, la dona anava tenint calor i cada cop tenia més calor, tot, per culpa dels nou abrics que portava al damunt.
La pobra dona va trobar una solució que semblava molt bona, s’anava traient els abrics a mesura que anava pujant i tenint calor.
Però... quan va arribar al cim de la muntanya feia un fred insuportable, i la pobre velleta ja no portava cap abric al damunt. Del fred que feia al cim de la muntanya es congelaren la dona i les ovelles que l’havien acompanyat durant el trajecte. La dona i les ovelles es convertiren en pedres.Des d’aquell dia la història continua i cada mes de maig has d’escollir un dels primers nou dies del mes. Si el dia que esculls fa calor vol dir que tindràs sort durant l’any. Si el dia que esculls plou, tindràs mala sort durant tot l’any